추어탕 레시피 (요리법, 만들기)

MBC 기분좋은날 2015년 7월 9일 방송한 요리 추어탕 레시피 (요리법, 만들기)를 간단히 소개합니다.

추어탕

[재료] 미꾸라지 400g, 소주 1/2컵, 얼갈이 배추 데친 것 200g, 토란대 100g, 조선호박 1/2개, 단풍고추 4개, 집된장 4T, 다진마늘 2T, 쪽갈비 100g , 양파1개, 대파 1대, 산초가루 적당량

1. 산 미꾸라지에 소금을 뿌려 항아리에 넣고 뚜껑을 덮는다. 미꾸라지가 서로 몸을 비벼 미끈한 기가 사라진다.

2. 미꾸라지가 죽으면 소쿠리에 담고 거품이 나지 않을 때까지 헹구어 말끔히 씻어 건진다.

3. 물, 소주를 붓고 미꾸라지를 푹 삶는다.

4. 쪽갈비는 찬물에 담가 핏물을 뺀 뒤, 끓는 물에 넣어 푹 삶아 물을 걸러둔다.

5. (3)을 믹서에 갈아 체에 곱게 내린다.

6. 체에 남은 건더기를 믹서에 넣고 쪽갈비 끓인 물을 넣어 갈아 다시 체에 내린다.

(3번정도 반복)

7. 얼갈이배추 데친 것과 토란대는 먹기 좋게 썰어 두고, 조선호박은 부채꼴모양으로 큼직하게 썰고, 단풍고추와 양파, 대파는 어슷 썰어둔다.

8. 걸러진 미꾸라지 살과 국물, 쪽갈비와 삶은물을 냄비에 넣어 된장을 풀고 끓인다. 끓으면 배추, 토란대, 양파를 넣어 푹 끓인다.

9. 파, 고추를 넣어 살짝만 더 끓인다.

10. 기호에 따라 산초가루도 넣으면 비린 맛이 없어진다.

방송한 요리 추어탕 레시피 (요리법, 만들기)를 참고하세요..

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Chuangtang

[Ingredients] Loach 400 g, soju 1/2 cup, kelp Chinese cabbage 200 g, tranquillizer 100 g, Korean zucchini 1/2, chili pepper 4, chopped green pepper 4 T, chopped garlic 2 T, side ribs 100 g, onion 1, Large, Sancho powder Appropriate amount

1. Sprinkle the salt on the mud loach, put it in the jar and cover the lid. The loach loose each other and the slimy gauche disappears.

2. When the loach is dead, it is put in the colander and rinsed until it does not bubble.

3. Pour water and soju and cook loach well.

4. Side The ribs are soaked in cold water, remove the blood, put in boiling water, boil well and filter the water.

5. Place (3) in the mixer finely.

6. Put the leftovers of the sieve into the mixer, put the boiled water on the side, and put it on the sieve again.

(Repeat 3 times)

7. Cut the Chinese cabbage poached and tranquillas to eat well, cut the Korean pumpkin in a fan shape, and cut the red pepper, onion and green onion slices.

8. Boil boiled miso loaf, broth, side ribs and boiled water in a pan and unleash miso. When it boils, put cabbage, tranquilizer, onion and boil well.

9. Put the green onion, red pepper and boil slightly.

10. According to the symbol, if you put the powder of mountain chowder, it will disappear.

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